Vi behöver ett bryggeri i Vänersborg!

Efter många år av ölintresse och i en iver att testa nya och spännande ölsorter, övergick vi till att dricka ale med betoning på Pale Ale, IPA, DIPA, NEIPA men även andra ale av varierande slag. Vi funderade då på hur det skulle vara att brygga öl på hemmaplan. Sagt och gjort, vi började brygga öl, vi startade i pannrummet i bostaden på Onsjö, övergick till intilliggande garaget för att sedan flytta till källarlokalen på Blåsut, där vårt lilla bryggeri nu huserar.

Bryggeriet är litet och trångt men fullt av idéer och energi.

Att få ett litet bryggsystem i en trång lokal att skapa god öl i olika former kräver fantasi och kreativitet! Så när vi byggde ihop vårt lilla bryggeri på Blåsut i Vänersborg, fick vi pussla med utrymmen som fanns till hands. Resan har gått fort, idéerna har varit många och resultatet har inte alltid varit bra, men vi har aldrig gett upp. I vår hemtrevliga källare, kan vi testa, blanda och prova oss fram till alla former av öl. Eftersom vi befinner oss i Vänersborg, så vi vill vi knyta an till platser och stadsdelar i Vänerns pärla.

I våra första ale hyllar stadsdelar och platser i vår stad, så tänk på historien och njut av våra öl. I över 100 år har vi saknat ett bryggeri i Vänersborg, det tänkte vi ändra på, häng med och njut av vår tolkning av öl och ale.

Små ytor i bryggeriet

Med 20 kvadratmeter i produktionsdelen, får man skapa förvaring på ett smart sätt, så att våra viktigaste maskiner kan användas smart. Hur får man över 120 liter öl till jästankarna och hur kan man på ett bra sätt kyla ölen till rätt temperatur? Vi kör i dagsläget på ett bryggverk på 160 liter och jästankar som passar ihop med det på samma volym. Vi hoppas bli tvungna att köpa fler jästankar, för då vet vi att folket gillar det vi gör! Hantverksöl när det är som bäst!